Силно плевенско участие на възстановката на връх Шипка
Силно плевенско участие на възстановката на връх Шипка / tradicia.pleven

И тази година представители от Регионалния клон в Плевен на Национално дружество „Традиция" взеха участие в историческата възстановка на епохалните боеве преди 139 години на връх Шипка. Плевенските патриоти отдадоха почит и участваха в пресъздаването на решителните боеве на заветния връх, състояли се в периода 21-26 август 1877 г.

Общият брой на доброволците във възстановката на 27 август 2016 г. на връх „Шипка" наброяваше над 250 души - представители от Регионалните клубове на Национално дружество „Традиция" от цялата страна.

Регионалният клон в Плевен към Национално дружество „Традиция" наброява 20 души и те целогодишно обикалят страната и участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие.

Родолюбците от дружеството се стремят чрез историческите възстановки и инициативите, които реализират да популяризират самобитността и културата ни, да повдигнат самочувствието и гордостта на българина и вдъхнат сила и надежда за бъдещето, споделиха от Плевенския клон на Национално дружество "Традиция".