Нови вторични трусове стреснаха централна Италия, жертвите вече са 290
Нови вторични трусове стреснаха централна Италия, жертвите вече са 290 / БГНЕС

Жителите на италианските градове, разрушени при земетресението в сряда, бяха събудени тази нощ от нова поредица вторични трусове, най-силният от които 4,2, предаде Асошиейтед прес.

В Италия днес е национален траур за жертвите на природната стихия.

Италианските власти съобщиха, че броят на жертвите от земетресението в централна Италия е достигнал 290, предаде Асошиейтед прес.

Службата за гражданска защита съобщи новите данни тази сутрин точно преди да започнат държавни погребения за някои от жертвите, на които ще присъстват президентът Серджо Матарела и премиерът Матео Ренци.

Най-зле засегнат е град Аматриче, където до този момент е потвърдена гибелта на 230 души. От там най-често постъпват и новите данни за броя на загиналите. В Акумоли са намерили смъртта си 11 души, а в Аркуата дел Тронто - 49.

Улични камери показват момента на земетресението в Италия (ВИДЕО)

Нови вторични трусове стреснаха централна Италия жертвите вече са 290
netinfo

Вторични трусове разлюляха Централна Италия, още търсят оцелели в руините

Повечето от жертвите на тазседмичното земетресение са италианци, но сред тях има и един испанец, осем румънци, както и трима британски граждани, загинали в опустошеното селце Сомати близо до тежко пострадалия град Аматриче.

Президентът на Италия Серджо Матарела посети град Аматриче, който бе опустошен от земетресението в Централна Италия тази седмица и където имаше най-много загинали, предаде АП.

Кметът Серджо Пироци показа отдалеч от съображения за сигурност мащаба на разрушенията на държавния глава, който благодари на спасителните екипи. Те от сряда сутринта работят денонощно, за да вадят оцелели изпод отломките или телата на убити.

По-късно днес Матарела ще присъства на погребението на някои от жертвите на труса в средновековния град.

Трусът с магнитуд 6,2 по Рихтер удари централните части на страната в сряда през нощта и нанесе разрушения в три области - Лацио, Умбрия и Марке.

Спасиха дете, останало живо под развалините след земетресението в Италия (ВИДЕО)

Нови вторични трусове стреснаха централна Италия жертвите вече са 290
netinfo

Източник: БТА