Музикално сдружение „Марин Големинов открива Новия концертен сезон и връчва национална награда
Музикално сдружение „Марин Големинов открива Новия концертен сезон и връчва национална награда / netinfo

Музикално сдружение „Марин Големинов" открива официално Концертния сезон 2016-2017 година на 28 септември, с връчване за първи път на Национална награда за постижения в областта на музикалното изкуство на името на композитора академик Марин Големинов и Концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти"
Церемонията по връчване на Националната награда "Академик Марин Големинов" и първият концерт от сезон 2016-2017 ще се състоят в Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора"- Кюстендил, от 18:30 часа и са посветени на 108- годишнината на родения в Кюстендил голям български педагог, диригент и композитор професор, академик Марин Големинов и на Международния ден на музиката - Първи октомври. Освен голямата награда ще бъде връчена и съпътстваща награда за високи художествени постижения на струнен квартет.
След церемонията ще започне и първият концерт от Сезон 2016 - 2017. На сцената ще излезе един от най- известните камерни ансамбли у нас и в чужбина „Софийски солисти". На диригентския пулт ще видим прочутия диригент и композитор проф. Пламен Джуров. На концерта в Кюстендил, КА „Софийски солисти" ще представи една изключително интересна програма, като в първата част ще прозвучат творби от класиците Й. С. Бах, В. А. Моцарт и М. Големинов, а във втората - публиката ще бъде приятно изненадана с изпълнения на прочути виртуозни пиеси от широко познатите любими композитори П. Сарасате, Е. Елгар, Х.Уайт, И.Фролов.

Билети в офиса на Музикално сдружение „Марин Големинов".