Съдът в Сливен: СГС и Прокуратурата да платят по 50 000 лв. на родителите на убития Стоян Балтов
Съдът в Сливен: СГС и Прокуратурата да платят по 50 000 лв. на родителите на убития Стоян Балтов / Thinkstock/Getty Images

Окръжният съд в Сливен осъди Софийски градски съд и Прокуратурата на България да изплатят по 50 000 лева на родителите на убития през 2008 година Стоян Балтов. Това решение е публикувано в сайта на съда на 19 август 2016 година.

Присъдата е заради претърпените от тях неимуществени вреди, поради нарушаване на правото им за разглеждане в разумен срок на наказателното производство във връзка със смъртта на техния син.

Майката на Балтов: Няма осъдени за нас, осъдени сме ние, защото детето ни е в гроба

Според решението на съда продължилото повече от шест години и 14 дни наказателно производство е без обективно оправдание за тази продължителност, като делото не се характеризира с фактическа и правна сложност.

ВКС потвърди присъдите за убийството на Стоян Балтов пред "Амнезия"

Роденият в Сливен Стоян Балтов на 5 декември 2008 г. бе пребит до смърт от няколко души пред дискотека "Амнезия" в "Студентски град" в София. Извършителите на престъплението са били трима негови връстници, като към момента само един от тях е в затвора с осемнайсетгодишна присъда, а другите двама не са били открити.

Обявиха двама от осъдените за убийството на Стоян Балтов за издирване

Решението подлежи на въззивно обжалване в двуседмичен срок от съобщаването и връчването му на страните пред Апелативния съд в Бургас.

Източник: БТА