За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ)
За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ) / Личен архив
За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ)
89231
За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ)
За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ)
  • За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ)
  • За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ)

За пореден път доказахме пред света, че българките са най-красиви. Този път това се случи благодарение на Лора Асенова, която се изправи очи в очи с претендентки от различни държавни.

Лора е на 22 години от Бяла Слатина. Преди няколко месеца тя грабна титлата „ТОП модел на Северозападна България", но тъй като красотата е без граници Лора реши, че това не ѝ е достатъчно! Само преди дни тя грабна нова корона - „МИС лято 2016 на Мъртъл Бийч".

Здравей, Лора, как стига от един от спряганите за най-беден и западнал край на България - Северозападния, до САЩ?

„Как стигнах дотук? Беше доста дълго пътуване - 13 часа със самолет, но си заслужаваше. Успяхме да постигнем още един успех и за пореден път да докажем, че българките са най-красивите жени!"

За пореден път българка е найкрасивата жена (СНИМКИ)
netinfo

Абсолютно си права! Съгласен съм! Как обаче красотата ти те заведе до този конкурс?

„На този конкурс се озовах по простата причина, че в момента съм в Америка на студентска бригада. Реших да опитам нещо ново и различно, да видя нов свят, нов континент и попаднах на конкурса случайно. Поканиха ме да участвам и с подкрепа от приятелка се съгласих. Конкуренцията беше много сериозна - имаше момичета от различни държави като Словакия, Украйна, Хърватия, Молдова и др. Бяхме 10 участнички, но конкурсът беше много по-различен от стандартните в България".

В какъв смисъл е по-различен?

„Нямаше например три тоалета като бански, спортно и официално облекло. Проведе се изцяло само в официално облекло, т.е. само с рокли. Друг интересен факт е, че не знаехме кое е журито. То остана скрито за нас, а те непрестанно ни наблюдаваха. Имаше три кръга. След първи журито премахна три от участничките, след втори премахна още четири от кандидатките и за последния, финален кръг останаха само три момичета. Публиката трябваше да реши коя от трите е победителката - т.е. водещият посочваше всяко едно от момичетата и според възгласите на публиката избраха коя да грабна короната. След всеки кръг имаше въпроси, които ни задаваха. Между отделните кръгове трябваше да показваме танцувални умения, да контактуваме с присъстващите в клуба и да се запознаваме с тях, за да натрупаме подкрепа. Т.е. беше важен контактът с публиката, което беше много интересно и различно".

За пореден път българка е найкрасивата жена (СНИМКИ)
netinfo

Какви въпроси ти задаваха?

„Въпросите бяха едни и същи за всички момичета: Какво правим в Америка и Мъртил Бийч?; Какво ще правим след като напуснем града? и Екстремни неща, които си правил? Обичайни въпроси".

Значи може съвсем спокойно да кажем, че на конкурсите за красота в Америка, освен външния вид, се гледа и това колко интелигентна е кандидатката, ако съдим по въпросите, които са ви задавали?

„Може да се каже, да. Също така много беше важен контактът с публиката, защото едно е да излезеш и просто да се покажеш, а съвсем друго е да накараш хората да те харесат. Конкурсът не е само за красота, той е за чар, за харизма, за излъчване. Доста необходими качества".

Разкажи ми малко за престоя ти в Америка. Как се чувстваш там, повече ли ти харесва от България?

„В момента съм в Мъртил Бийч, Южна Каролина. Това е по-скоро като курортен град, подобен на нашите Приморско, Созопол и т.н. Харесва ми, да, изключително красиво е, но предпочитам България и със сигурност ще се върна и искам да си остана в моята родна държава. Предстои ми да посетя и други места в Америка като Лас Вегас, Ел Ей, Ню Йорк. Всъщност утре пътувам за Маями. Надявам се там да видя по-интересни неща, да придобия нови впечатления за този континент, но като цяло България си ми е на сърце и пак казвам - искам да се върна и да си остана там".

За пореден път българка е найкрасивата жена (СНИМКИ)
netinfo

И сега след като си на хиляди километри от родината българското ти липсва и осъзнаваш, че тук си е най-добре...

„Да, изключително! Страшно много ми липсват всички мои приятели, семейството, много ми липсва всичко!"

Конкурсът за МИС ЛЯТО се е провел в клуб. Убеден съм, че си посещавала много от българските нощни заведения, та в този ред на мисли - има ли разлики в начина, по който хората се забавляват в България и в Америка?

„Има да. Тук като цяло са по-освободени, по-отпуснати, празнуват, забавляват се, подскачат, танцуват - не се спират. Всички са в тълпата, искат да танцуват сред хората, докато в България сме малко по-обрани в празненствата или поне в клубовете. Не знам, тук се забавляват като за последно, имам такова чувство. Но аз лично бих предпочела да празнувам в страната си".

Отново поздравления за поредната ти победа в конкурс за красота! Пожелавам ти да продължаваш да прославяш страната ни и да докажеш, че българките са най-красиви и че българите сме добри хора!

„Да, с радост и с удоволствие ще продължавам да го правя!"

За пореден път българка е найкрасивата жена (СНИМКИ)
netinfo