Съветниците от БСП няма да подкрепят новата структура на кметската администрация
Съветниците от БСП няма да подкрепят новата структура на кметската администрация / netinfo

Съветниците от БСТ няма да подкрепят новата структура на кметската администрация, която предстои да бъде гласувана на утрешната сесия на Общинския съвет. „Преди години бяха платени около 50 000 лв. за структурирането на администрация. Днес не получаваме отговори с какво новата администрация ще бъде по- добра от старата. Предлага се тя да бъде увеличена с над 30 души, в нея главният архитект ще продължи да бъде като апендикс, не е посочена конкретна численост на щатните бройки в населените места. Всичко това ни притеснява“, коментира председателят на групата на червените Валентин Ламбев. По негови думи с предвидените промени би могло да се цели дългогодишни служители да бъдат отстранени по елегантен начин.

Социалистите обявиха, че са изпратили писмо до министъра на културата Вежди Рашидов, с което споделят позицията си за изграждането туристическата забележителност „България в миниатюри“, която се предвижда да бъде разположена в местността Френкхисар.

Червените посочват, че мястото не е подбрано удачно, тъй като районът не е проучен напълно от археолози и може там да има много ценни находки.

През следващия месец съветниците от БСП ще инициират среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов, за да го запознаят с резултатите от приемните си с гражданите от населените места. По този начин ще се търси диалог за разрешаването на редица проблеми, част от които касаят транспортна схема, инфраструктура, социален патронаж.

Социалистите съобщиха, че чрез народните представители са отправили три питания към министри- за пътния възел над Леденик, за токови удари в населените места и за осветлението на пътя Присово- Пчелище.

 

Съветниците коментираха и информацията за бюджета на общината, която ще бъде приета на утрешната сесия. Те посочиха, че има много неясноти по въпроса, сред които падането на капиталовите разходи.