Поклонението пред журналиста Димитър Цонев ще бъде в събота - 27 август, в църквата "Свети Седмочисленици" в София от 15.30 ч.

Почина журналистът Димитър Цонев

Близките му пък се обърнаха с призив към всички, които ще го изпратят в последния му път, да не носят цветя, а да дарят сумите за тях на фондацията за млади журналисти, която ще бъде създадена в негова памет.

"Беше изключителен професионалист - част от едно поколение, което създаваше основите на модерната журналистика в България, непосредствено след демократичните промени през 1989-та година, отбелязаха от БНТ. Юрист по образование, журналист по призвание, когото зрителите харесваха и на когото вярваха. Той съобщаваше години наред знаковите събития от нашия живот и се вписваше в духа на времето с бърза реакция и ярко присъствие на екрана", допълват от БНТ.

Димитър Цонев завършва право, но се отдава на журналистиката за цял живот

Съболезнования за смъртта на популярния журналисти отправиха премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, председателят на парламента Цецка Цачева, министърът на културата Вежди Рашидов и бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски, чийто говорител бе Димитър Цонев о време на мандата на НДСВ.

Още десетки обикновени граждани, както и редица популярни личности, изказаха съболезнования към семейството на журналиста в социалната мрежа.

Във фоайето на сградата на Българската национална телевизия е поставена съболезнователна книга в памет на Димитър Цонев.

Източник на видеото: nova.bg