Приключиха ремонтите на 36 улици в Шумен
Приключиха ремонтите на 36 улици в Шумен / снимка: Dariknews.bg, архив

36 улици в Шумен от предвидените общо 52 бяха ремонтирани със средствата, заложени в програмата на общината за летните ремонти през тази година. Това съобщи Николай Евтимов, главен експерт „Пътна инфраструктура" в община Шумен. За останалите 16 улици не достигнаха пари.

Отпусната сума до момента е в размер на 200 000 лева с ДДС, като реално от тях за ремонтни дейности са платени 166 666 лева. В нея не са предвидени средства за ремонт на улиците в кварталите и селата на община Шумен.

В рамките на общинската програма за 2016 г. цялостно машинно преасфалтиране е направено на участъци по улиците „Страхил войвода", „Владимир Вичев" и„Княз Борис I" в отсечката зад църквата „Свети Три Светители".По останалите улици е извършено машинно и ръчно кърпене и възстановяване на тротоарни настилки.

Със средства от преходния остатък на капиталовата програма на общината за миналата година е извършено преасфалтиране на отсечката от ул. „Нанчо Попович" до ул. „Васил Друмев" и е обновен тротоарът от южната страна на улицата. Ремонтирана е улица „Август Попов" в отсечката от „Димчо Попов" до Трети участък. Ремонтните дейности са били планирани за 2015 година, но поради лошото време не са били извършени.

Малко над 90 000 лева са заложени в бюджета на Общинското предприятие „Строителство и благоустройство" през тази година за ръчни кърпежи и възстановяване на тротоарни настилки в града. До момента са извършени ремонтни дейности по улиците и тротоарите на „Владайско въстание", „Преслав", „Вичо Атанасов", „Капитан Калитин", „Стефан Изворски" и „Добруджа".

Работата беше спряна поради повреда на стария валяк, който беше предоставен на предприятието за ползване и който окончателно излезе от употреба. В общинския бюджет са предвидени 12 000 лева за купуване на нов валяк за предприятието. Той ще бъде доставен до няколко дни и до края на седмицата се очаква да започне ремонтът на гаровия площад, съобщи управителят на предприятието Сергей Стойков.