6 жени останаха в болница след вчерашната катастрофа на автобус и камион край Търговище
6 жени останаха в болница след вчерашната катастрофа на автобус и камион край Търговище / DarikNews.bg, архив

Шест жени на различна възраст останаха за лечение в болницата в Търговище след като автобусът, с който пътуваха, се сблъска челно с товарен автомобил. Както Дарик съобщи, инцидентът стана вчера около 15 часа в прохода Боаза.

В болницата почина водачът на камиона - 43 годишен мъж от Шумен, а шофьорът на автобуса е със счупени крайници.
Общо 30 пътника от автобуса, които са работници в кабелния завод в Търговище, са преминали преглед в многопрофилната болница за активно лечение в града.

24 от тях са освободени за домашно лечение. Две жени на 31 и 33 години, родом от село Камбурово, община Омуртаг, са с фрактури на подбедрица. Други две жени на 43 и на 54 са със фрактури на носа. Най-тежко е състоянието на две дами, които са с комоцио и сътресение на мозъка. Всички те са без опасност за живота им.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Движението по главния път София - Варна в прохода Боаза, остана затворено повече от 7 часа. След като превозните средства бяха пуснати в 22 часа снощи, само три часа по-късно проходът отново бе затворен. Този път причината бе самокатастрофирал товарен автомобил „Скания", който е пречел на движението на МПС по пътя. Рано тази сутрин движението в прохода бе възобновено.