Драконови мерки за сигурност в района на Колизеума
Драконови мерки за сигурност в района на Колизеума / ThinkStock/Getty Images

Режим на максимална сигурност, включващ допълнителни проверки на посетителите, е задействан в района на римския Колизеум като предпазна мярка срещу тероризъм, заяви италианската полиция, цитирана от ДПА.

Районът около Колизеума е поставен в режим на максимална сигурност и достъпът до мястото ще бъде регулиран чрез контролни входни пунктове, на които ще бъдат разположени полицейски служители.

Фактът, че районът е отворен само за пешеходци през летния период, трябва да помогне за контрола, смята полицията. Мерките за сигурност са засилени и в района на търговската улица "Виа дел корсо", един от главните търговски райони в Рим.

Франция удължава извънредното положение с 6 месеца

Заедно с намиращия се в съседство Римски форум Колизеумът е най-популярният туристически обект в Италия. Само миналата година той е бил посетен от над 6,5 милиона посетители, сочат данните на италианското министерство на културата.

Италианската прокуратура разследва дали "Ислямска държава" стои зад бизнеса с прекарване на мигранти към Европа, заяви италианският министър на правосъдието Андреа Орландо.

"В ход са интензивни следствени действия за установяване дали представители (на Ислямска държава) изпълняват ключови надзорни и ръководни функции при направляването на миграционните потоци към Италия", каза Орландо по време на заседание на парламентарна комисия.

Министърът заяви, че не може да сподели повече информация поради изискванията за конфиденциалност.

Източник: БТА