Нинова: Ще имаме обща лява кандидатура за президент, гоним победата
Нинова: Ще имаме обща лява кандидатура за президент, гоним победата / БГНЕС, архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е убедена, че с АБВ ще излъчат обща кандидатура за президент. Това коментира тя преди началото на Националния събор на левицата на Бузлуджа.

"Абсолютно съм убедена, и не само за АБВ, че кандидатурата ще подкрепят и други леви съюзи, патриотични и граждански организации", каза Нинова.

Бъчварова: Борисов е една от възможностите за президент

Тя съобщи, че на 9 август отново ще има среща с " Движение 21", а на 12 август - с АБВ.

"Ние отиваме с нашите кандидатури - партийни и надпартийни, които са получили най-много номинации от конференциите. Знам, че те ще дойдат със своите предложения, разговарях и с двамата лидери", добави тя.

Нинова припомни, че на 14 август ще има заседание на Националния съвет на БСП, на което ще стане ясно името на кандидата.

Нова двойка влиза в битката за президент

На въпрос дали очаква Бойко Борисов да е кандидатът на ГЕРБ и дали в този случай тя самата ще участва в битката за "Дондуков"2, председателят на социалистическата партия отговори, че при ГЕРБ всичко е възможно.

"Борисов е непоследователен в позицията си, обикновено казва, че няма да се кандидатира, но не изключвам и да го направи", каза още Нинова.

"Не сме някаква детска градина, която ще се нагажда според тях, имаме самочувствието, че ще излъчим много силен човек и тръгваме на тази битка на 14 август, няма да чакаме повече никого", допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова е убедена, че с номинацията си левицата ще отиде на балотаж.

"Гоним победата", обяви тя.

Източник: БТА