Тежък пътен инцидент край Хасково, две момичета загинаха (СНИМКИ)
Тежък пътен инцидент край Хасково, две момичета загинаха (СНИМКИ) / БГНЕС

Лек автомобил "Ауди А6" с хасковска регистрация уби на място две деца с мотопед по пътя през вилна зона Кенана в посока международния път Е-80.

Две непълнолетни момичета са загинали при тежкия пътен инцидент, съобщи говорителката на ОД на МВР-Хасково Нина Николова.

Сигналът за инцидента е подаден на спешния телефон 112 малко след 18.00 ч. тази вечер.

Тежък пътен инцидент край Хасково две момичета загинаха (СНИМКИ)
netinfo

По първоначална информация зад волана на "Ауди"-то бил 36-годишен мъж. Пред журналисти, пристигнали на мястото, той обяснил, че се движел от града към международния път. Насреща му се появил мотопедът с двете деца, които нямали каски. Внезапно обаче скутерът навлязъл в неговата лента за движение.

"Не разбрах какво става. Децата връхлетяха върху задната лява страна на колата", обясни водачът на колата. От удара децата са изхвърлени встрани от пътя.

Пътят е отцепен и не се допускат преминаващи и от двете страни на произшествието. На място са криминалисти, пристигна и съдебен лекар.

Тежък пътен инцидент край Хасково две момичета загинаха (СНИМКИ)
netinfo

Блъснатите момичета са загинали на място. "Води се разследване. Все още не е установена нито самоличността на загиналите, нито тяхната възраст. Водачът на автомобила не е употребил алкохол. Причините за трагичния инцидент тепърва ще се изясняват", съобщи пред БТА директорът на ОД на МВР-Хасково главен комисар Ангел Цанков.

Нулев резултат е показала и пробата на возещата се в "Ауди"-то млада жена.

Източник: БГНЕС, БТА