Людмила Дерменджиева е новият директор на I ОУ„Св. св. Кирил и Методий” в Гоце Делчев
Людмила Дерменджиева е новият директор на I ОУ„Св. св. Кирил и Методий” в Гоце Делчев / Снимка: Людмила Дерменджиева

Учителката по информационни технологии Людмила Дерменджиева в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев, която беше един от седемте кандидати за директор на учебното заведение, се е представила най-добре и в двете фази на конкурса. Тя ще заеме директорския пост в едно от най-големите основни училища в град Гоце Делчев.

Людмила Дерменджиева е член на Microsoft InnovativeEducator Expert (MIE Expert) за 2015-2016 г. Тя е част от група от 300 учители от 100 страни по целия свят, като в групата са петима български преподаватели. Като учител по информационни технологии в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий" тя се е занимавала с ученици, проявяващи интерес към работата с компютри. Като иновативен учител е тествала нови продукти и е участвала в обучения и семинари на компанията Microsoft, свързани с обучението и образованието.

През 2015 година Людмила Дерменджиева бе избрана за учител на годината от Обществения съвет по образование, а през октомври бе на квалификация в ЦЕРН по програма "Квалификация на педагогическите кадри" на МОН.
За директор на гимназията в село Сатовча е класиран Джеват Дунчев, а конкурса за директор на училището в село Блатска е издържал Петър Стоянов.