Местният парламент в Девня с нов председател
Местният парламент в Девня с нов председател / снимка: Община Девня

Владимир Ненков от групата на ГЕРБ е новият председател на Общинския съвет в Девня, след като предшественикът му Васил Койчев оваканти поста по собствено желание.

ГЕРБ изключи общинския шеф от Девня, ощетил общината

Сформираната за новия избор комисия преброи 7 бюлетини в полза на Ненков, 5 за опонента му Васил Иванов - Кокала от Реформаторския блок, както и една невалидна. Третата номинация бе за настоящия заместник-председател на градския парламент Методи Нецев от НФСБ, който обаче отказа да се кандидатира за шефското място поради "липса на достатъчно опит и рутина".

Новият председател на градския парламент обеща да оправдае всички очаквания на колегите си и декларира, че ще работи за просперитета на Девня и жителите на общината. Още на днешната сесия той пое функциите си на председателстващ заседанието, а след това влезе в новия си кабинет в Община Девня.

Владимир Ненков е на 33 години от Девня, по професия енергетик. Работи като отговорник на подстанция към Електроенергийния системен оператор - Варна. Вече трети мандат е общински съветник в Девня. Понастоящем е студент III курс във Варненския технически университет.