Продължава работата по почистване на дерето в Генерал Тошево
Продължава работата по почистване на дерето в Генерал Тошево / Община Генерал Тошево

Втора седмица продължава почистване на дерето в източната периферия на Генерал Тошево, съобщават от общината. Водосборното съоръжение, което е дълго почти 1,5 км се почиства със специализирана техника от дънери, висока тревна растителност, битови отпадъци, както и от наноси.

Обектът не е почистван от дълги години и това налага работата да продължи по-дълъг период от време. Сключеният с фирмата - изпълнител договор предвижда още почистване на дерета в селата Красен и Изворово, където ниските части създават опасност от наводнения при обилни валежи. Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров и зам.- кметът инспектираха работата на фирмата-изпълнител.

Междувременно около детските площадки и пред по-оживените блокови пространства в Генерал Тошево започна монтирането на  пейки. 15-те съоръжения са доставени в началото на месец юли, а комисия  е определила местата, на които да бъдат поставени. Пейките са дървени, импрегнирани с влагопредпазващи разтвори. Те се монтират по предложение на граждани, направено на четвъртата среща „Попитай кмета” в добруджанската община.