Футбол: Спартак- Плевен остава в Б група
Футбол: Спартак- Плевен остава в Б група / dariknews.archive

Общински футболен клуб Спартак /Плевен/ ще играе в Б група през новия сезон 2016-2017 година. Това е днешното решение е на Българския футболен съюз /БФС/. Така се слага край на напрежението около клуба, предизвикано от опасността от изпадане в аматьорския футбол. Стана ясно още, че поканата за присъединяване към втория ешелон са приели още шампиона на Областна футболна група - София /столица/ - Локомотив /София/, 12-ия в Югозападната В група - София 2010, който вече върна старото си име - Царско село /София/ и 13-ия в Югоизточната В група - Левски /Карлово/.

Междувременно 11-ия от миналия сезон в Б група - Пирин /Разлог/ се обедини с 8-ия в Югозападната В група - Септември /София/ и новия клуб вече ще носи името Септември. Той ще играе домакинските си срещи в столицата на стадиона в Драгалевци, който вече беше инспектиран и лицензиран.

Б група, която вече ще се казва Втора професионална лига остава със същия брой отбори както досега - 16.
С тези решения бе поставена точка на разискванията на различните варианти за оптимизиране на новия формат на първенството.

Ето и отборите-участници във Втора професионална лига за сезон 2016-2017 г.:
Поморие /Поморие/, Оборище /Панагюрище/, Ботев /Гълъбово/, Банско /Банско/, Созопол /Созопол/, Етър /Велико Търново/, Несебър /Несебър/, Ботев /Враца/, Витоша /Бистрица/, Септември /София/, Спартак /Плевен/, Локомотив /София/, Царско село /София/, Левски /Карлово/, вторите състави на Лудогорец /Разград/ и ПФК ЦСКА-София /София/.