По 20 точки заседават димитровградските съветници
По 20 точки заседават димитровградските съветници / DarikNews.bg, Архив

Номинацията на Дафина Димитрова Пфиртер за удостояване със званието „Почетен гражданин на Димитровград” ще коментират днес съветниците. Дафина Пфиртер вече близо 30 години живее в Швейцария и заедно със семейството си многократно прави дарения и участва в благотворителни инициативи за родния си Димитровград.

Паметна плоча на народния певец Георги Горелски да бъде поставена на дома, в който е живял в Димитровград на ул. „Капитан Петко войвода” 17 предлага председатеят на комисията по култура Гроздан Грозев, а съветникът Бончо Димитров иска подкрепа на гражданска инициатива за изработване на монумент на миньорското дело.

20 точки са включени в проекта за дневен ред на днешното заседание на общинския съвет в Димитровград, което започва в 9 ч. в зала "Гроссето".

Кметът Иво Димов внася докладна за утвърждаване размер на трудово възнаграждение за кмет на кметство в Община Димитровград. Съветниците ще гласуват също промени в наредбата за съставяне, приемане, промяна, изпълнение и отчитане на общинският бюджет, издаване на общинска гаранция за  задължения на МБАЛ „Света Екатерина” по договор за банков кредит от 5 юли тази година.  Отчет за получени командировъчни пари за периода от 1 януари до 30 юни представя председателят Гергана Кръстева. Разрешаване съществуването на паралелки с ученици под минималния брой в училища в община Димитровград за учебната 2016/2017 година, промени в числеността на общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана”, разкриване на Клуб на хората от третата възраст и хора в неравностойно положение и специални потребности в село Сталево, издаване на Запис на Заповед за авансово плащане по проект „Учи и работи-бъди активен“ и даване на съгласие за участие в община Димитровград в проект "Красива България" предлага кметът Иво Димов.

Две са предложенията от ПК „Здравеопазване и социални дейности” за отпускане на еднократни финансови помощи по местната наредба за финансова подкрепа на нуждаещи се от община Димитровград.