Бионсе получи най-много номинации - 11 за видео музикалните награди на MTV с новия си подобряващ рекорди албум "Formation", съобщи Контактмюзик. След 34-годишната Бионсе се нарежда британската певица Адел, която получи 8 номинации най-вече заради хитовия си сингъл "Hello" от албума си "25".

Седем от номинациите й, включително в топ категорията Видео на годината, са за "Hello", който тя издаде миналата година след тригодишна пауза, докато осмата е за "Send My Love (To Your New Lover)" в категорията Най-добри визуални ефекти.

Освен 28-годишната Адел, в надпреварата за наградата за Видео на годината ще участват Бионсе с "Formation", Дрейк с "Hotline Bling", Джъстин Бийбър със "Sorry" и Кание Уест с "Famous".

Famous на Кание е песента, заради която се заформи звездния скандал между рапъра, съпругата му Ким Кардашиян и певицата Тейлър Суифт

Поп сензацията Тейлър Суифт, която миналата година спечели четири приза на церемонията за видео музикалните награди на MTV, в това число и топ отличието за видео на годината, не получи нито една номинация за тазгодишните награди на музикалната телевизия.

Музика, скандална водеща и звездни сдобрявания на наградите на MTV през 2015 г.

"Formation" на Бионсе е с номинации също за най-добро поп видео, режисура, операторско майсторство, монтаж и хореография. Бионсе е с още една номинация в категорията за най-добра хореография - за "Sorry". Песента й "Hold Up" е номинирана за отличията за най-добро видео на изпълнителка и за сценография, докато хитът й "Freedom" с участието на рапъра Кендрик Ламар е с номинация в категорията Най-добро сътрудничество. "Lemonade" получи номинация в категорията Пробив за дълга форма на видео.

Кание Уест пусна скандален клип с голи знаменитости (ВИДЕО)

Дрейк е с общо 6 номинации, Ариана Гранде - с 5, а Риана - с 4.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 28 август в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк.

Източник: БТА