Изложба на Убавка Тончев и Константин Симеонов - Костика в Двореца -Балчик
Изложба на Убавка Тончев и Константин Симеонов - Костика в Двореца -Балчик / Двореца

Със съвместна изложба на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика, Културен център "Двореца" ще зарадва посетителите и гостите на Архитектурно-парковия комплекс, както и жителите на Балчик.

Официалното откриване на изложбата е на 28 юли от 19 часа в "Каменна зала" на ДКИ КЦ „Двореца“ . За своето представяне Убавка и Костика са подготвили както скулптури, така и живописни платна.

Авторката от сръбски произход Убавка Тончев и нейният съпруг Константин Симеонов- Костика са едни от най-колоритните български творчески тандеми.
Завършват Художествена академия „Н. Пвлович”- София като  възпитаници на Д. Даскалов от класа по скулптура. За свой пристан творците избират Долни Дъбник и повече от 35 години живеят и творят в този колоритен край на България.

Известни са със съвместните си изложби и работата си в областта на монументалната скулптура, малката пластика в камък и бронз.

„Много е важно в една творба да няма чужди пръсти по нея, като отпечатъци от леяра.То е като една любов, едно откровение или става, или не става, пипне ли някой друг вече не е същото...”- споделя Константин Симеонов -  Костка.

Изложбата ще остане отворена за посещения  до 13 август.