Младежи участваха в международен младежки проект в Германия
Младежи участваха в международен младежки проект в Германия / снимка:Община Русе

От 9 до 19 юли 2016г. шейсет младежи от България, Германия, Франция, Полша, Ирландия и Босна и Херцеговина танцуваха, правиха анимация, писаха и пяха песни, спортуваха и приготвяха здравословна храна обединени от Международен младежки лагер в Борнхейм-Валбереберг, Кьолн, Германия.

Представители на българската група бяха младежи и младежки работници от Общински младежки дом – Русе, с ръководител Людмила Любенова. Темата на лагера беше преодоляване на стереотипи и сваляне на границите, които разединяват младите хора, опознаване на други култури и ценности.  В продължение на единадесет дена участниците бяха част от различни уъркшопи – танци, музика и писане на песни, фитнес и здравословен начин на живот, фотография и анимация. Разучаваха се техники и методи свързани с танците, специфики при разработване и писане на песни, анимация, професионална фотография и др.

В последния ден на проекта, бе организиран концерт, в който бяха представени резултатите от уъркшопите. Освен с участие в интересните уъркшопи, младежите могат да се похвалят и с незабравимо посещение в Кьолн. Чрез игри, опознаваха града и посетиха забележителности.

Друг интересен момент от престоя в Германия, бе организирането и представянето на танцов уъркшоп пред замъка в китното градче Брюл. Вдъхновени от изявата си, младежите повториха и потретиха флашмоба на ж.п. спирка и по време на пътуването си във влака, връщайки се към мястото, където бяха настанени.

 

Участниците от българската група се завърнаха изпълнени с много положителни емоции и незабравими спомени.