Масовият убиец от Ница посещавал Италия миналото лято
Масовият убиец от Ница посещавал Италия миналото лято / БГНЕС, архив

Мохамед Булел, който в четвъртък извърши ужасяващия терористичен акт с голям камион в Ница, миналото лято е идвал в Италия, пише днес италианският всекидневник "Кориере дела сера", цитиран от ТАСС.

Братът на сочения за нападател от Ница проговори

Според вестника 31-годишният тунизиец, живеещ във Франция, е пресякъл границата при Вентимил, най-близкия италиански град, разположен на 40 км от Ница. Италия получила тези данни от френската полиция. Сега италианските спецслужби се опитват да установят имал ли е Булел някакви контакти в близки до фундаментализма италиански кръгове.

Засега е неизвестно колко време е прекарал той на Апенините и с какво се е занимавал. Не се изключва да е бил там по работа, занимавайки се с товарни превози.

Кой е извършителят на атентата в Ница?

На границата между Италия и Франция остават в сила повишените мерки за сигурност. Във Вентимил и на другите гранични пунктове са изпратени допълнително 30 полицейски екипа и девет групи военнослужещи.

Булел бе убит от френските полицаи, след като изби с камиона си по крайбрежния булевард в Ница 84 души и рани над 200 в четвъртък вечерта по време на празненствата за националния празник на Франция. 50 от ранените все още са в критично състояние.

Източник: БТА