Полицаите от Велики Преслав най-точни на турнир по стрелба
Полицаите от Велики Преслав най-точни на турнир по стрелба / netinfo

Отборът на РУ-Велики Преслав спечели турнирът по спортна стрелба. С общ резултат от 224 тимът, воден от началникът на полицейското управление гл. инсп. Румен Симеонов грабна призовото място.

В отборното класиране втори се нареди отборът на Ветераните в полицията с общ резултат от 219 точки. Трети се класира тимът на РУ- Нови пазар с резултат от 204 точки.

Индивидуална награда при мъжете за най- добър резултат /85 точки/ получи Даниел Иванов от полицейското управление във Велики Преслав.

Турнирът по спортна стрелна се проведе на стрелбищен комплекс "Снайпер" в Шумен. Състезанието се проведе с късо бойно оръжие, 9 мм пистолет "Макаров" . Стрелбата беше прицелна на 25 метра с три пробни и 10 зачотни изстрела. Времето, с което разполагаше всеки участник за пробни изстрели беше 3 минути, а за зачотни- 5 минути.

Три отбора с журналисти от местни и национални медии също се включиха в надпреварата. На първо място се класира тимът в състав Цветелина Георгиева от вестник "Труд", Ирина Павлова от Радио Шумен и Лилия Вълкова, кореспондент на Нова телевизия с общ резултат от 145 точки. На второ място с резултат от 133 точки се класира сборен дамски отбор от журналисти в Радио Шумен, а третото място с резултат от 129 точки бе отредено за представители на силния пол сред журналистите. Индивидуална награда за най-добър резултат получи Илиян Илиев от ШУМ.БГ. Той постигна резултат от 73 точки.

Наградите и грамотите бяха връчени от директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим.