„Бъди активен е мотото на кампанията по повод Деня на Дунав - 29 юни
„Бъди активен е мотото на кампанията по повод Деня на Дунав - 29 юни / riosv.pleven

За поредна година РИОСВ - Плевен бeше партньор на Община Долна Митрополия и Еко-клуб „Дунав" при общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, кметство Байкал, СНЦ ЕКО Байкал в чествания по повод Деня на река Дунав.

Деца и младежи от общината участваха в образователни викторини, арт работилница и изложба. Те получиха първите си уроци по мониторинг на водата. Иво Джокин от Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси демонстрира как се работи с набор за изследване на водата на World Water Monitoring Challenge - международна образователна програма, която възпитава в ангажираност за опазване на водните ресурси по целия свят.

Бъди активен" е мотото на кампанията по повод Деня на Дунав  29 юни
netinfo

Участниците получиха специални грамоти „Приятели на природата" и материали за Деня на Дунав, предоставени от Международната комисия за опазване на река Дунав.

Като част от инициативите, Регионална лаборатория - Плевен и РИОСВ - Плевен направиха пробовземане от река Дунав в гр. Никопол на 29 юни. Пред ученици експертите демонстрираха как се извършва анализ на водата за наличие на азот и фосфати с полеви тестове.