Бивш съветник от ДПС в Пловдив на съд за общински борч, взимат му имот в кв. Столипиново
Бивш съветник от ДПС в Пловдив на съд за общински борч, взимат му имот в кв. Столипиново / DarikNews.bg, архив

Община Пловдив иззе от Джамисет Джафер имот в квартал "Столипиново", който му беше предоставен под наем през 2014 година. Новината съобщи кметът Иван Тотев.

Теренът с обща площ от 5 дка включваше и изоставена детска градина и беше даден с решение на градския парламент за 10 години на фондация „Толеранс", в чиито управителен съвет е бившият съветник от ДПС Джамисет Джафер.

„Цената за ползване е 50 стотинки на квадратен метър. Наемателят обаче не е плащал, има натрупани дългове към градската хазна и затова иззехме имота", поясни Тотев. По думите му, теренът в "Столипиново" ще бъде предоставен на фондация „Пловдив -2019", а Общината ще си търси непогасените задължения в размер на близо 60 000 лева от Джамисет Джафер, срещу когото е заведен иск.

Предложението за отдаване под наем на терена с детската градина предизвика скандал в местния парламент преди 2 години. Тогавашният артистичен директор на фондация „Пловдив 2019" Валери Кьорлински обясни, че има подписано споразумение с организацията на Джафер за подпомагане на кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата.

Имотът трябваше да се превърне в едно от основните места в града за провеждане на културни прояви през 2019-на година.

Други новини от Пловдив