Закриват пет паралелки след 7-ми клас в област Добрич
Закриват пет паралелки след 7-ми клас в област Добрич / Дарик Нюз - архив

Пет паралелки в област Добрич ще бъдат закрити, стана ясно след обявяване на резултатите от първия етап на класиране на приема след 7 клас, информираха от РИО – Добрич. И петте паралелки са в професионални гимназии в Добрич – една в ПГ по Аграрно стопанство, две в в ПГ по Механотехника и електротехника и две в ПГ по Ветеринарна медицина. Те се закриват заради малкия брой класирани кандидати или липсата на желаещи за определени специалности. Така от общо 27 паралелки в утвърдения план-прием, от които 10 в професионални и 17 – в профилирани училища остават 22 паралелки. В тях ще бъдат разпределени 473-ма ученици от област Добрич, кандидатствали след 7-ми клас от общо 480 подали заявления. Седем от кандидатите не са класирани.

Резултатите от първия етап на класирането за професионални и профилирани училища с прием след 7-ми клас могат да се проверят на сайта: http://7klas.mon.bg, съобщиха от образователното министерство.

Списъците с приетите ученици на първи етап на класиране в Добрич могат да се видят в ОУ „Христо Смирненски” и на информационното табло в Регионалния инспекторат по образование в Добрич.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от 28 до 30 юни.
Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията е от 28 до 30 юни т.г. включително.
Тези ученици, които в първия етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране.