Наричат го Тарзан и Маугли. Животът на тригодишният Мохамед, който оцеля над 100 часа без вода и храна в гората, вече е вън от опасност. Лекарите от интензивното отделение на русенската болница стабилизираха състоянието му.

Откриха жив малкия Димо след 5 дни в гората (СНИМКИ)

Мохамед или Димо, както го нарича семейството му, се изгуби в понеделник вечерта в гората край русенското село Смирненски. Над 100 души с термокамери и дрон се включиха в издирването му. В петък фермери откриха детето в нивата си, изтощено и с риск за живота.

„Щастливи сме, че детето вече е добре. Намериха го комбайнерите. Когато леля ми го попита: „Мохамед, кой ти даде вода и хляб”, той посочи към небето. Господ го е пазил там”, разказа бащата на детето Емил пред Нова телевизия.

„Това е чудо. Детето е намерено в полето и при пристигането беше тежко обезводнено, с висока температура, охлузвания и с много паразити по него, но в момента е много добре”, обясни д-р Йосиф Новаков, директор на Университетската болница в Русе.

Бащата на детето работи в строителството, а понякога чисти и шахти.

„Взимаме 110 лв. детски добавки. Голямата ми дъщеря учи в четвърти клас. Малкият Мохамед ще получи колело за рождения си ден. Малкият обича да танцува”, добавя бащата на Мохамед.

Източник: Нова телевизия