Тереза отново донесе награди на Русе и България
Тереза отново донесе награди на Русе и България / снимка:Община Русе

Талантливата Тереза Тодорова се завърна с награди от конкурса „Musica del Mar”, който се проведе в красивото градче Лоре де Мар, което се намира на 80 км. от Барселона на красивия бряг на Коста Брава. Единственият български представител беше Тереза. Тя репетира в Детска вокална група „Слънце” с ръководител Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство – Русе.

Талантливото русенско дете се яви в две категории на конкурса: „Пиано” и „Пеене”. За своето представяне във втората категория Тереза избра две песни – „Алилуя” и „Камино”, които изпя акапела. Конкуренцията също беше на ниво – талантливи деца от Испания, Русия, Армения, Украйна и Корея.

Конкурсната програма се проведе в църквата Sant Roma. Още след първото си представяне на пиано с две произведения от Шопен и Рахманинов, журито, съставено от специалисти, преподаватели и професори от консерваторията в Барселона става на крака. На крака са и след представянето на Тереза с пеене. Всички са единодушни, че точно Тереза Тодорова е откритието на конкурса и дават максимален брой точки - 10.

 

След блестящото си представяне в категориите, Тереза завоюва две Гран при награди, а освен тях е удостоена да участва през м. март 2017 г. в друг фестивал в Испания, за който организаторите ще поемат всички разходи по пребиваването й.