Няма данни обвиненият в изнасилване Евстатиев да е опитал да се самоубие
Няма данни обвиненият в изнасилване Евстатиев да е опитал да се самоубие / снимка: БГНЕС, архив

Няма данни обвиняемият за изнасилването на 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев да е направил опит за самоубийство в затворническата си килия. Това е съобщил за "24 часа" говорителят на прокуратурата в Пазарджик Димитрия Ганчева.

Обвиненият в изнасилване Иван Евстатиев опитал да се самоубие в ареста

Снощи адвокатът на Евстатиев - Ташкена Колчева, каза, че в неделя по обяд бившият кмет е опитал да се самоубие, като е удрял неколкократно главата си в стената на килията в следствения арест на пазарджишкия затвор. Евстатиев е открит на пода на килията си с рана на главата, като край него, отново на пода, е имало петно кръв. Надзирателите го спасили навреме и го откарали в болницата в Пазарджик.

Обвиненият в изнасилване бивш кмет остава зад решетките

На стената кръв не е открита, обясни прокурор Ганчева. От държавното обвинение смятат, че на задържания му е прилошало, защото категорично отказвал да се храни, паднал е и е наранил главата си в пода. Състоянието на Иван Евстатиев е добро. Контактен е и адекватен, съобщи директорът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Арестантът имал рана на главата. Не е изпадал в безсъзнание. Евстатиев ще остане в болницата 2-3 дни, за да се следи състоянието му. Преди да бъде изписан ще му бъде направен контролен скенер, обясни д-р Вълчев.