Неизвестен мъж застреля човек в една от сградите на Калифорнийския университет в Лос Анджелис и се самоуби, съобщи началникът на полицията в калифорнийския град Чарли Бек, цитиран от ТАСС.

"Извършено е убийство и самоубийство", каза Бек и допълни, че убиецът и жертвата му са мъже. Той увери, че ситуацията е под контрол и няма заплаха за сигурността на кампуса на университета.

По информация на органите на реда стрелбата е извършена в сряда сутринта в сграда на факултета по математика и приложни науки. Благодарение на своевременното предупреждение за опасност, намиращите се по това време в сградата студенти и преподаватели са се заключили в помещенията, в които са имали занятия.

Ръководството на учебното заведение и полицията са реагирали мигновено и на място са били изпратени стотици полицаи, включително от специалните части. Те бързо извели студентите и преподавателите от територията на кампуса.

Учебните занятия бяха преустановени до края на деня и ще бъдат възобновени в четвъртък. С разследването на случая се е заел отделът за тежки престъпления на полицията в Лос Анджелис.

Източник: БТА