Започна записването за автомобилното рали „Купа Раховец”
Започна записването за автомобилното рали „Купа Раховец” / снимка: Пресцентър- Община Г. Оряховица

И тази година най-добрите майстори зад волана ще си дадат среща в Горна Оряховица. На 11 юни (събота) градът ще бъде домакин на автомобилното рали „Купа Раховец”, организирано от Община Горна Оряховица и Нощен клуб.

Състезанието ще премине в два етапа-скоростна обиколка на стадион „Локомотив” и майсторско управление на пл. „Георги Измирлиев”. Стартът ще бъде даден в 11.00 ч. на 11 юни. Финалът и награждаването ще бъдат пред Община Горна Оряховица.

Записването за участие вече започна. Желаещите да се включат в надпреварата могат да подадат заявка за участие в кафе-бар „Империал”. На място ще получат и регламента с приложените към него схеми.

Всички участници трябва да бъдат правоспособни шофьори (мъже или жени). Ралито е от закрит тип и до участие се допускат само шофьори с постоянен или настоящ адрес от общините Горна Оряховица и Лясковец. До участие не се допускат професионални лицензирани пилоти. Максималния брой на участниците в ралито е 30. Преди състезанието участниците подписват декларация за отговорност при нанасяне на вреди на 3-то лице по време на ралито. При провеждане на скоростната обиколка всички състезатели трябва да бъдат с поставени обезопасителна каска и колан. През двата етапа на ралито няма да се допуска втори човек в състезателния автомобил.

До участие се допускат само леки автомобили-серийно производство. Те трябва да имат валидни застраховка „Гражданска отговорност” и технически преглед. Записването за участие ще продължи до 9 юни (четвъртък).

Автомобилите ще бъдат разделени в два класа: до 1800 куб. см. и над 1800 куб. см. С един автомобил не може да участва повече от един състезател. Един състезател не може да участва с повече от един автомобил включително и в двата отделни класа. Състезанието ще се проведе изцяло върху асфалтова настилка при спряно движение и обезопасено трасе. Във всеки клас ще бъдат наградени класиралите се на І, ІІ и ІІІ място. Те ще получат купа и предметни награди. Купата на Кмета ще бъде връчена на най-атрактивно представилия се състезател.

 

Провеждането на автомобилно рали „Купа Раховец” на 11 юни, налага временна организация на движението. Провеждането на първия етап от състезанието ще затвори за движение от 10.00 ч. до приключване на етапа ул. „Васил Априлов” от пресечката с ул. „Сидер войвода” до ул. „Мано Тодоров” и ул. „Мано Тодоров” от пресечката с ул. „Васил Априлов” до кръстовището с улиците „Христо Смирненски” и „Панайот Цвикев”.

 

По време на втория етап от 12.30 ч до приключване на ралито ще бъде спряно движение по маршрутите:

 

-ул. „Иван Вазов” от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител”;

 

-ул. „Св. Княз Борис І” от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова” и ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител”;

 

-ул. „Цар Освободител” от НЧ „Напредък – 1869” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”.