Сменяме стари с нови билетчета и талони до края на септември
Сменяме стари с нови билетчета и талони до края на септември / БГНЕС, архив
Сменяме стари с нови билетчета и талани до края на септември
87279
Сменяме стари с нови билетчета и талани до края на септември
Сменяме стари с нови билетчета и талани до края на септември
  • Сменяме стари с нови билетчета и талани до края на септември
  • Сменяме стари с нови билетчета и талани до края на септември

Софиянци ще могат да заменят наличните си билети за градски транспорт с по-скъпите, които ще влязат в сила от началото на юни, до края на септември. За да се извърши презаверяването обаче гражданите ще трябва да доплащат по 0,60 лв. за билет. Припомням, че от първи юни цената на билета за еднократно пътуване в градския транспорт скача на 1,60 лв., като настоящите билети от по 1,00 лв. спират да важат.

Хората, които са се презапасили с билети за еднократно пътуване от 1 лв., ще имат 4 месеца гратисен период, през който могат да подменят документите, доплащайки 60 стотинки за бройка, информира заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов, който временно отговаря и за транспортния ресор.

Протест срещу поскъпването на билета за градски транспорт в София

Превозните документи ще могат да се сменят до края на септември на касите на Центъра за градска мобилност. не, така че всеки може да направи избор съобразно своите нужди.
Замяна ще може да се прави и на талоните за 10 пътувания, тъй като тяхната цена се вдига от 8 на 12 лева. Абонаментните карти запазват досегашната си стойност, като годишната карта за цялата градска мрежа се намалява на 365 лева.

Софиянци се жалят в съда заради поскъпването на билета за транспорт

Барбалов напомни, че от ЦГМ предлага голямо разнообразие от билети и карти за пътува.

Два дни преди новите цени да влязат в сила столичани излизат на поредния протест срещу поскъпването на билетчето. Недоволните граждани се очаква да се съберат тази вечер след 18 часа пред сградата на общината.