В началото на летния сезон сме и е нормално хората да се опитат да подобрят начина, по който изглеждат. Най-проблемните области-коремът и паласките са и най-желаните за редукция.

Повечето хора процедират по следния начин - минават на диети, които се базират на глада, и започват изключително тежки тренировки в залата. Но резултатите така и не идват. Тогава се прибягва до най-различни продукти от рода на кленов сироп, всякакви заместители на хранения, хапчета и така нататък.

Тези неща не помагат. Също така няма да намерите добавка, която да ви помогне да отслабнете, нито резултатът ще дойде с глад и прекалено много кардио или безмислени тренировки.

Вижте някои насоки, които ще ви помогнат, за да постигнете целите си

Една от основните причини, поради която хората трупат мазнини в областта на корема и паласките са завишените нива на един определен хормон - кортизола. Нивата на този хормон се покачват при наличието на стрес и съответно оказват влияние върху тонуса на гладката мускулатура, а тя е основният консуматор на енергия в нашето тяло.

Най-големите лъжи и митове за диетите

Колкото и да спазвате хранителен режим и колкото и да бъдете в калориен дефицит, да тренирате, ако не съумеете да регулирате нивата на стрес във вашето ежедневие, то резултатите ви са обречени на неуспех.

Емоциите определят как се храним

Следващият фактор, който има изключително голямо значение е физическата активност. 90% от хората, които решават да променят начина, по който изглеждат, правят следното-започват да гладуват, да спазват най-различни диети и тренировката представлява- кардио върху пътека и кросчета в парка. Няма как това да доведе до желаните резултати.

Може ли да се отслабне без диети?

Основното нещо, което трябва да направите да наблегнете върху покачването на активното тегло, тоест мускулатурата. Тя е основният елемент в нашето тяло, който води до енергиен разход.