Ансамбълът на България спечели две почетни титли на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, който се провежда в София в зала "Арена Армеец". След златния медал в съчетанието на пет ленти, българките станаха първи и в композицията с два обръча и три чифта бухалки.

Българският ансамбъл грабна златото на пет ленти и взриви публиката в София

Първоначално великолепните грации в състав Михала Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова, водени от Ина Ананиева, буквално взривиха залата със своето изпълнение във финала на пет ленти и закономерно получиха най-високата оценка, посочва Gong.bg.

Нашите гимнастички оставиха зад себе си селекцията на Русия. Третото място си поделиха Беларус и Израел. В челната шестица влязоха още Италия и Украйна.

Малко по-късно след спиращо дъха съчетание на три чифта бухалки и два обръча, грациите получиха отново най-високата оценка от съдиите - 18.550 и се качиха на върха, изпреварвайки и в това най-сериозния си конкурент в лицето на Русия.

Златните ни момичета изиграха по прекрасен начин съчетанието си, без да допуснат грешка, за разлика от рускините, които се откроиха с известни неточности, заради което останаха едва четвърти.

Ансамбълът на Беларус впечатли с представянето си и се окичи със сребърните медали. Трети финишираха италианките.

Бронзов медал за Невяна Владинова във финала на лента

Във втория ден на надпреварата в София грациите ни завършиха втори в многобоя.

Златните момичета за последен път излязоха пред българска публика. Както е известно, след края на настоящия сезон те ще прекратят активна спортно-състезателна кариера.

Най-добрата ни действаща гимнастичка Невяна Владинова пък взе бронзов медал във финала на лента.

Източник видео: Novanews.bg