Автобус и Тир се удариха близо до Камен, има ранени
Автобус и Тир се удариха близо до Камен, има ранени / Dariknews.bg, архив

Катастрофа между автобус и ТИР е станала при разклона за сливенското село Камен, съобщиха от полицията в Сливен. Сигналът за инцидента е подаден на тел.112 днес около 15.05 часа. По първоначални данни няма загинали. Движението в района е спряно в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре.

Според първоначалните данни, при изпреварване, автобус с бургаска регистрация се е ударил челно в движещия се в насрещното платно товарен автомобил с чужда регистрация. При пътния инцидент са пострадали 15 души - двамата водачи и 13 пътници. За лечение в сливенската болница са настанени двамата водачи и шестима от пасажерите, други седем души са транспортирани до болницата в Ямбол.

По сериозно е състоянието но шофьора на автобуса, сред останалите няма тежко пострадали. Девет души, които са пострадали при катастрофа са транспортирани до Спешното отделение в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен. За това информира зам.-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов.

Двама от тях са приети в болницата. Единият е с открита фрактура на левия крак, а вторият - с рана на едната ръка. На останалите се оказва медицинска помощ и тепърва ще се уточнява състоянието им и необходимостта от приемане в болницата.

На мястото на катастрофата се извършва оглед.