Голям успех за русенския театър на престижен фестивал в Санкт Петербург
Голям успех за русенския театър на престижен фестивал в Санкт Петербург / Дарик Русе, архив

При голям успех премина гостуването на Русенския драматичен театър в Санкт-Петербург, Русия на престижния Международен театрален фестивал „Радуга”.Това е един от най-старите и престижни театрални форуми в Русия, който има голям международен авторитет и е чест за всеки театрален състав да участва в него. През тази година се проведе 17-тото  му издание в периода 18 -24 май.

Във фестивала участваха  професионални трупи от Русия, Латвия, Литва, Иран, Грузия, Казахстан, Дания, Полша, Франция.

Русенският драматичен театър се представи в програмата на 23 май със спектакъла „Бяло върху бяло” от Майя Праматарова. Постановка Венцислав Асенов, сценография и костюми – Росица Грънчарова. Участват Лидия Стефанова, Мариана Крумова, Росица Грънчарова.

Спектакълът направи силно впечатление и му бе дадена висока оценка от театралните специалисти и зрителите. В своите мнения всички  отбелязаха  интересния прочит на творчеството на  Емили Дикинсън, преминал през преживяванията на двете героини –Непознатата и Бездомната в оригиналната пиеса на Майя Праматарова. Бе дадена много одобра оценка на режисурата на Венцислав Асенов и играта на двете актриси – Мариана Крумова и Лидия Стефанова.

Русенските театрални творци се завърнаха с определено творческо самочувствие след представянето си на този престижен и авторитетен международен театрален фестивал в Русия.