Смениха шефката на Агенцията за закрила на детето
Смениха шефката на Агенцията за закрила на детето / БГНЕС

Правителството определи Офелия Кънева за председател на Държавната агенция за закрила на детето. С решението от поста е освободена Ева Жечева, съобщи правителствената пресслужба.

Ева Жечева: Допуснахме грешки, но въпреки това мястото на децата не е в институциите

Офелия Кънева е експерт с дългогодишен опит в областта на защитата на детските права. В периода 2009-2011 г. е заемала длъжността директор на дирекция „Закрила на детето" в Агенцията за социално подпомагане.

Борисов за кабинета: Станахме женско царство

На този пост е осъществявала методическо ръководство на дейността за закрила на детето, участвала е в изготвянето на проекти на нормативни актове в областта на закрилата на детето, разработвала е указания и методически материали по прилагането на нормативните актове, методически е ръководила предоставянето на социални услуги за деца.

Новият социален министър смени шефа на Агенцията по заетостта

Преди правителствената смяна дейността на Агенцията за закрила на детето се наблюдаваше от Ивайло Калфин в качеството му на вицепремиер, но понастоящем неговата наследница на поста Зорница Русинова няма тези функции.

 

Миналата седмица, след като Зорница Русинова бе одобрена за министър на труда и социалната политика, тя смени шефа на Агенцията по заетостта.

Ева Жечева бе назначена за председател на Агенцията за закрила на детето в края на юли 2013 година от кабинета на Пламен Орешарски. Тя смени Калин Каменов, който заяви, че уволнението му е политически реваншизъм, защото той пък е наследил ръководния пост от човек от БСП. ГЕРБ номинира Каменов за градоначалник на Враца на местния вот миналата година и в момента той е кмет на областния център в Северозападна България.