45-годишна жена почина при катастрофа на пътя Русе-В.Търново
45-годишна жена почина при катастрофа на пътя Русе-В.Търново / Дарик Русе, архив

Тежка катастрофа стана вчера на пътя Русе-Търново. Сигнал е подаден на тел.112, около 15.30 ч. Изяснено е, че при мокра пътна настилка, с оттичаща се вода върху нея и добра видимост, товарен автомобил марка "Ивеко" с румънска регистрация, управляван от 22-годишен шофьор, движещ се в посока към Бяла, се блъска в лявата част на лек автомобил "Хюндай Лантра", управляван от 51-годишен шофьор, който се е движел към Русе.

В резултат на удара са пострадали: водачът на лекия автомобил /откаран в МБАЛ-Русе с фрактури и спуквания/; возещата се в лекия автомобил 45-годишна жена /получила множество фрактури на ръка, глава, гърди и също отведена и настанена в МБАЛ – Русе/.

В лекия автомобил са били още 26-годишна жена, която е била с леки наранявания и е освободена за домашно лечение, както и 2-годишно дете, което също е с леки наранявания и е освободено за домашно лечение. Тази нощ от болницата в Русе са информирали, че 45-годишната жена е починала.

Причините за настъпилото ПТП са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство. В РУ-Бяла е задържан за срок до 24 часа водачът на товарния автомобил.