Змии налазиха цялата страна, влизат по колите
Змии налазиха цялата страна, влизат по колите / ThinkStock/Getty Images

Змии рязко изпълзяха на много места в страната през последните дни. Със затоплянето на времето след обилните дъждове различни видове смоци и водни змии стряскат хората в градовете и селата.

Пожарникарите все по-често се отзовават на сигнали за влечугите, които се крият в коли, дворове и къщи. Животните изпълзяват по видими места заради повишаването на температурите и влажното време, като експертите очакват популациите да стават все по-големи с настъпването на горещините. Те предупреждават, че тези змии не нападат, но не бива да бъдат дразнени, защото това може да ги предизвика.

Пожарникари вадиха змии от подлез и автомобили

През почивните дни само във Великотърновско спасителните екипи са се отзовали на три повиквания заради смокове, налазили автомобили. Едната от змиите била свита в кухина под бронята, друга пък изпълзяла от бурените в двора на местната болница и се вмъкнала във возилото.

5-метров питон избяга от терариум за половин милион лева

Огромен смок е бил хванат и в подлез в Полски Тръмбеж. Множество са и подадените сигнали за набези от влечуги в плевенско и хасковско. Местните разказаха пред "Труд", че забелязват и рязко увеличение на популациите на таралежи, които често се промъкват в дворовете и ловят змиите.

Жители на някои софийски села също споделят, че водните змии и смоковете са все по-често срещана гледка след дъждовете. Влечугите са плъзнали и в Смолянско, както и в Бургас, най-вече около занемарения стадион "Черноморец", оплакват се местните.