Британската певица Адел спечели най-престижната награда на "Билборд" за най-добър изпълнител на церемонията в Лас Вегас, съобщиха световните информационни агенции.

Адел не присъства на церемонията заради турнето си. От осем номинации тя спечели пет награди, сред които за най-добра певица, най-добър изпълнител в класацията за албуми Билборд 200 и най-добър албум за "25".

Уикенд обра номинациите за музикалните награди на "Билборд"

С най-много номинации беше канадският певец Уикенд. Той спечели и най-много награди - общо осем от 19 възможни. Уикенд победи в категориите за най-добър в класацията за сингли Хот 100, за най-добра радио песен и певец с най-много стрийминги, както и за най-добър ар ен би изпълнител и най-добър ар ен би албум ("Beauty Behind the Madness"). Той спечели и наградата за най-добра ар ен би песен с "The Hills" .

Уикенд обаче отстъпи приза за най-добър певец на Джъстин Бийбър. Бийбър успя да измести за него Ед Шийран, Дрейк и Фети Уап. Фети Уап спечели наградата за най-добър нов изпълнител, а Дрейк за най-добър рап изпълнител.

Наградата за най-добра група спечелиха момчетата от "Уан дайрекшън", които успяха да изместят легендарните "Ролинг стоунс" и Ю Ту, както и "Марун файв" и "Туенти уан пайлътс". Последните обаче бяха признати за най-добри рок изпълнители, а новата им тава "Blurryface" - за най-добър рок албум.

Кънтри наградата спечели Люк Брайън.

Наградата на най-добра песен в класацията за синглите Хот 100 получи Уиз Калифа за "See You Again" с Чарли Пут.

Риана получи наградата за постижение в класациите на Билборд.

"Билборд" раздаде наградите Принс се върна на сцената (ВИДЕО)
netinfo

Церемонията беше пълно разочарование за американката Тейлър Суифт, която от осем номинации спечели награда само в категорията за най-добър гастролиращ изпълнител.

Наградата "Милениум" за изключителни постижения в кариерата и за огромно влияние в музикалната индустрия беше връчена на Бритни Спиърс, а наградата "Икона" - на Селин Дион.

"Билборд" раздаде наградите Принс се върна на сцената (ВИДЕО)
netinfo

СНИМКИ: Мадона и Стиви Уондър върнаха Принс отново на наградите на Билборд

Както обикновено на церемонията за музикалните награди на "Билборд" повече внимание привлякоха сценичните изпълнения, защото призовете се присъждат не от жури или от публиката, а на база на търговските резултати и популярността.

"Билборд" е компанията, която всяка седмица определя класациите за продажби на дискове и сингли в САЩ.

Тази година на сцената доминираха Мадона, Кеша и Селин Дион, а самата церемония беше много емоционална. Мадона отдаде почит на Принс с "Nothing Compares 2 U", но изпълнението й по-късно беше критикувано в социалните мрежи, защото не беше в стила на покойния певец, без емблематичната му китара.

Стиви Уондър се присъедини към Мадона, за да изпеят заедно "Purple Rain". Почит на Принс отдадоха също Уикенд, който му посвети първата си награда за вечерта, както и Уиз Калифа и Сийл.

Кеша изпълни песента на Боб Дилън "It Ain't Me, Вabe" много емоционално.

Появата й на сцената се очакваше с голям интерес, след като преди няколко дена звукозаписната й компания се опита да й попречи да участва в церемонията, за да не говори за проблемите си с продуцента Доктор Люк. Те я допуснаха до церемонията, след като тя обеща да не го прави.

Селин Дион посвети наградата си "Икона", която й връчи синът й Рене Шарл, на покойния си съпруг Рене Анжелил.

Бритни Спиърс, Ариана Гранде, Риана, Деми Ловато, Пинк, Джъстин Бийбър също завладяха публиката с изпълненията си.

Музикалните награди на "Билборд" са учредени през 1989 г. Те са едни от трите най-престижни в САЩ заедно с "Грами" и Американските музикални награди.

Източник: БТА