Автобус се блъсна в стълб във Варна, пострадаха хора
Автобус се блъсна в стълб във Варна, пострадаха хора / БГНЕС

Автобус от градския транспорт катастрофира на бул. „8-ми Приморски полк” във Варна, а повечето от пътниците в него пострадаха, някои - тежко.

Инцидентът е станал около 12.40ч., като автообус, пътуващ по линия 26-28, се е блъснал в стълб.

52-годишният водач на автобус, обслужващ линия между гр. Варна и близки села, загубил контрол над превозното средство, излязъл извън платното за движение и се блъснал в стълб. Вследствие на инцидента водачът на автобусът е получил фрактура на крак. Има пострадали пътници от автобуса – жена на 43 години е получила фрактура на подбедрица, а 69-годишна пътничка е настанена в болнично заведение с травма на главата. Има още петима пострадали пътници на възраст между 67 и 85 години, които са откарани в МБАЛ „Св. Анна” за преглед, съобщават от варненската полиция.

Изясняват се причините и обстоятелствата довели до инцидента.

 

По случая е образувано досъдебно производство.

15 души са пътували в катастрофиралия автобус.

Автобус се блъсна в стълб във Варна пострадаха хора
netinfo
По информация на petel.bg, преди сблъсъка със стълба, автобусът се е движил с не повече от 40 км/ч. Една от най-вероятните причини за инцидента е, че на шофьорът му е прилошало за момент.

Предницата на автобуса е размазана до неузнаваемост. След сблъсъка със стълба, автобусът е останал върху велоалеята.

Автобус №26/28 се движи от центъра на Варна, през “Виница” и местностите около Златни пясъци и стига до селата Кичево, Орешак и Осеново. Линията се обслужва от фирма “Делтакар” ООД.