Катастрофа затвори прелеза на Пещерско шосе
Катастрофа затвори прелеза на Пещерско шосе / снимка: Кирил Кирилов

Две леки коли са катастрофирали на жп прелеза на бул. „Пещерско шосе“ този следобед. Няма сериозно пострадали, съобщиха за Дарик от полицията. Един от участниците в инцидента е бил военнослужещ и по първоначални данни той е причинил катастрофата, при която е пострадала 19-годишна индийка. Момичето е прегледано в болница и изписано за домашно лечение. На място е пристигнала и военна полиция. Прелезът е затворен за водачите, които пътуват от центъра в посока кв. „Христо Смирненски“.

Още едно пътно произшествие се случи на Околовръстното шосе днес - катастрофа при разклона за Марково. Няма тежко пострадали, както и данни за употреба на алкохол, увериха от полицията.

Около 18.00 часа снощи на кръстовището между улиците “Христо Ботев” и “Търговска” в Стамболийски лек автомобил “Опел” не спира на знак “стоп” и удря “Пежо”. Пострадали от удара са пътник в първия автомобил на 55-години от Брестовица, той е откаран в болница и настанен за наблюдение без опасност за живота, както и шофьорът на “Пежо”-то - мъж на 59 години от село Йоаким Груево, който след преглед е освободен за домашно лечение.