Парижката луксозна модна къща "Шанел" добави малко очарование към сегашните промени в Куба, след като в столицата на страната Хавана се състоя първото й дефиле в Латинска Америка, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

След 50-годишно прекъсване от Маями отплава круиз до Куба (ВИДЕО)

На булевард "Пасео дел Прадо", на 300 метра от морето, бе представена круизната й колекция 2016-2017 г. Тя е повлияна от характерните за острова сомбрера, пури и стари автомобили.

Вижте снимки от ревюто тук

Достъпът до дефилето бе осигурен единствено с покани. На него присъстваха холивудските звезди Вин Дизел и Тилда Суинтън, която получи награда "Оскар" за актриса в поддържаща роля за "Майкъл Клейтън" през 2008 г., актрисата Джералдин Чаплин, кубинската певица Омара Портуондо.

Шанел" вкуси от забранения плод (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

"В края на краищата светът се открива към Куба. Всички искат да открият забранения плод и да вкусят от него", заяви Мариела Кастро - дъщерята на кубинския президент Раул Кастро и директорка на Кубинския национален център за сексуално образование.

Rolling Stones пристигнаха в Куба за исторически концерт (ВИДЕО)

Зрителите се полюбуваха на представените облекла, които са проектирани от германския моден дизайнер Карл Лагерфелд и са вдъхновени от характерните за Карибите жизнерадостни цветове. В края на дефилето се появи и Лагерфелд, който носеше ръкавици и сако с украса от пайети.

Историческа среща на Барак Обама и Раул Кастро в Хавана (СНИМКИ)

Дефилето се добавя към поредица знаменателни скорошни събития на острова, като посещението на президента на САЩ Барак Обама и последвалия концерт на групата "Ролинг стоунс".

В Куба освен това се снима осмият филм от холивудската поредица "Бързи и яростни".

Шанел" вкуси от забранения плод (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

Източник: БТА