Петко Чолаков: Целта е Общинска охрана и СОТ-Сливен да стане втори стълб за сигурност след полицията
Петко Чолаков: Целта е Общинска охрана и СОТ-Сливен да стане втори стълб за сигурност след полицията / община Сливен

Управителят на  "Общинска охрана и СОТ-Сливен" Петко Чолаков си поставя за цел дружеството да стане втори стълб за сигурност в Сливен след полицията. Визията му за развитие на фирмата включва подмладяване на екипа.

"Не отричам качествата на по-възрастните колеги, но динамиката на времето изисква по-адекватни, бързи решения и реакция", каза той. За целта в момента се провежда обучение на състава, в което служителите преминават през определена физическа подготовка за усвояване на бойни техники при овладяване на кризисни ситуации, стрелби и др. ", коментира Чолаков.

Интензивният обучителен процес е за промяна позициите и заемаме нови позиции в комплексната охрана, добави още управителят.

Общинска фирма "Общинска охрана и СОТ-Сливен" ЕООД е най-голямата охранителна фирма в областта. Тя осъществява охрана с физически лица, технически средства, като СОТ, видеонаблюдение, пожароизвестяване, система за контрол на достъп и GPS система, както и смесен тип охрана - с физически лица и технически средства. Тя е единствената фирма в сливенска област, осигуряваща комплексен тип охрана на обекти.

В момента в нея работят около 250 души, като процесът на подмладяване на екипа ще продължи в бъдеще. "Като цяло, съставът на фирмата намалява, редуцира  се и ще се наблегне на подобряване на качеството на услугата, съответно с по-млади и динамични хора", каза още Чолаков.