Добрите сърца на младите хора
Добрите сърца на младите хора / Обищна Белоградчик

Успоредно с Национарната кампания на Омбудсмана на Република България - Мая Манолова, "Дари празник на баба и дядо", група млади момичета от Белоградчик - Лили Иванова, Габриела Георгиева и Калина Иванова - сервитьорки в ресторант "Мислен камък", Теодора Милкова, Женя Живкова - служители в общинска администрация и Катя Манолова - продавач-консултант, подемат инициативата за набиране на финансови средства, с които да закупят хранителни продукти за самотни и болни възрастни хора от община Белоградчик за най-големия християнски празник Великден.

За целта слагат кутии на обществени места и започват разяснителна работа сред гражданите на Белоградчик.

Добрите сърца на младите хора
netinfo

Събраната сума възлиза на около 400 лева, с които купуват яйца, козунаци, брашно, олио, захар и други хранителни продукти, с които правят 50 пакета.

Чрез кметовете и кметските наместници на населените места на общината в навечерието на празника ги разпределят и разнасят в селата - Дъбравка, Салаш, Рабиша, Ошане, Стакевци, Праужда, Гранитово, Крачимир и Пенсионерски клуб "Мадона" - Белоградчик.

Хората, получили празничните пакети, остават приятно изненадани и просълзени от

Добрите сърца на младите хора
netinfo
хуманния жест, което свидетелства, че доброто все още не е изчезнало, съобщи Симеон Илиев, председател на Пенсионерски клуб "Мадона".

Младите хора имат идеи и за други подобни инициативи, които засега предпочитат да запазят в тайна.

Дано в бъдеще при реализирането на подобни инициативи да се включат повече техни връстници. Ръководството на Пенсионерски клуб "Мадона" и община Белоградчик благодарят на младите хора за похвалната инициатива.

Добрите сърца на младите хора
netinfo