Синоптиците предупреждават за студ и порои
Синоптиците предупреждават за студ и порои / БГНЕС, архив

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слабо. След обяд източния вятър ще се усили. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, в София - около 15 градуса.

Вечерта от югозапад ще започнат валежи, които през нощта срещу вторник ще се усилят и ще обхвата цялата страна. На места ще са значителни и интензивни. Такава е прогнозата за времето, съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Гръмотевични бури и градушки удрят в края на май

И във вторник валежите ще продължат. На места ще са значителни и интензивни, главно в южните райони придружени и с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от североизток-север, предупреждават метеоролозите.

Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а дневните ще се понижат и в повечето места ще са между 10 и 15 градуса, в югоизточните райони - до 18 градуса.

Очаква ни един дъждовен месец май

През следващите два дни вятърът ще бъде със северна компонента, в повечето райони умерен. Валежите ще намалеят. Дневните температури в четвъртък слабо ще се повишат, но ще остане хладно за периода.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg

Източник: Агенция "Фокус"