Добруджа 07 не успя да вдигне Купата на България за втори път
Добруджа 07 не успя да вдигне Купата на България за втори път / LAP.BG

Волейболистите на Добруджа 07 не успяха да повторят миналогодишния си успех и да спечелят Купата на България за втори път в историята на клуба. Добричлии загубиха на финала с 1:3 гейма от Нефтохимик в бургаската зала „Младост“. Мачът се игра пред около 1000 зрители, между които огромна фен група от Добрич, която здраво подкрепяше любимците си.

Началото на двубоя бе нервно, като изобилстваха грешките от начален удар, но отборът на Добруджа 07 съумя да се откъсне при първото техническо прекъсване (8:6). След паузата последва изравняване, но след това отново добруджанци се откъснаха. Първо Мартин Атанасов проби със сервиса си посрещането на Теди Салпаров, а след това с двоен блок Добруджа 07 направи 16:13. Отборът на Нефтохимик не се бе отказал, а след серия на Стоян Самунев от сервис, бургазлии изравниха (18:18). Последва ново изравняване 23:23, след което играчите на Петър Дочев стигнаха до победа в гейма.

Във втората част Алекс Грозданов започна в шестицата на Добруджа и след негови сервиси и ас на Велизар Чернокожев се стигна до 5:1. Волейболистите от Добрич се откъснаха със 7:3, но тогава се разигра Явор Генов и бургазлии наваксаха две точки от пасива си. Към реализаторите на асове се включи и Николай Николов, който направи 7:9. След това централният нападател продължи с нов ас, въпреки прекъсването, взето от Миро Живков.

Подемът на Нефтохимик обаче бе спрян след серия от сервиси на Георги Манчев, довела до 14:10 за Добруджа 07. Бургазлии обаче не се отказваха и отново стопиха изоставането си. При 19:18 жълт картон бе показан на Димитър Маринков от Добруджа заради реакция, но това не го разконцентрира и отборът му изравни геймовете след 25:19.

В третата част Нефтохимик направи най-сериозната разлика в мача, като поведе с 16:9, удържа аванса си и отново поведе след 25:18.

Четвъртият гейм започна точка за точка, но домакините бързо натрупаха сериозна преднина, Добруджа 07 отстъпи психологически и загуби гейма с 16:25, а с това и мача.

Отборът на Нефтохимик вдигна Купата на България за трети път в историята си. Победителите получиха чек за 15 хил.лева от спонсора на турнира, а добричлии -5 хил.лв.

Източник: bgvolleyball.com