Добруджа 07 е финалист в турнира за Купата на България
Добруджа 07 е финалист в турнира за Купата на България / Дарик Добрич, архив

Волейболистите на Добруджа 07 се класираха за финала в турнира за Купата на България, след като на полуфиналите победиха Монтана с 3:1 (25:21, 25:22, 22:25, 25:18). Така добруджанци ще защитават трофея си от миналата година. Над 200 фена от Добрич, включително и юношеския отбор на Добруджа 07 подкрепяха шампионите в Бургас, а сред зрителите в залата бяха националния селекционер на мъжете Пламен Константинов, помощникът му Дани Пеев и още много настоящи и бивши волейболисти и национали.

Треньорът на Монтана Петър Шопов започна с двамата национали Теодор Тодоров и Тодор Алексиев, докато селекционерът на Добруджа 07 Мирослав Живков тръгна с лека изненада, като остави национала Мирослав Градинаров на пейката и заложи на младия Мартин Атанасов.

Първите два гейма се развиха идентично, като до средата вървяха равностойно, но в последствие Монтана се пропукваше. Липсата на екипност като че ли бе основният им проблем, който повлия негативно на играта им. Неточности пък в посрещането им пък даде възможност на Добруджа да се развихри и да направи разлика. Младият Велизар Чернокожев бе неспасяем в атака, а съотборникът му Мартин Атанасов показа, че не случайно са заложили на него, като направи много силен мач.

В третия гейм при равенството 17:17 монтанчани успяха да спрат атаките на Велизар Чернокожев,  а картон за треньорът Мирослав Живков донесе точка за съперника. Това даде преднина на Монтана, отборът спечели гейма, а с това остана в играта.

В четвъртата част обаче младите добруджанци показаха, че нямат намерение да допускат повече обрати, като отново започваха да диктуват играта. Те поведоха с 11:7, в последствие разликата нарасна на 21:16. Това бе достатъчно те и спечелиха гейма, а с това и крайната победа, която ги отведе на финал. /bgvolleyball.com/

В другия полуфинал Нефтохимик успя да се наложи с 3:2 гейма над Марек Юниън Ивкони и утре от 17.30 часа излиза срещу Добруджа 07 в спор за Купата на България.