Разкриват допълнителни групи в детските градини
Разкриват допълнителни групи в детските градини / netinfo

Община Бургас ще разкрие нови яслени групи в ЦГЧ и в ж.к. „Меден рудник". В централна градска част ще бъде открита една яслена група в детска градина „Пламъче", а броят на децата в другите яслени групи ще бъде увеличен. Съседните детски градини също имат готовност да приемат още деца, увериха от местната администрация.

В „Меден рудник" също ще бъде разкрита допълнителна нова яслена група във филиала на ОДЗ 13 „Надежда" в бл. 114 и ще бъде увеличен броя на децата в другите яслени групи. Възможност за нова яслена група има и в още едно детско заведение в комплекса - ЦДГ 11 „Чайка". Целта на Общината е всички родители да бъдат спокойни, че децата им имат място в детските градини и ясли.

Днес станаха ясни резултатите от първото класиране за прием на деца в детски заведения чрез електронната системата за записване на Община Бургас.

Общият брой на всички кандидатствали за прием тази година е 2955. Броят на класираните деца е 2509, а на некласираните - 446. От некласираните деца най-голям е броят на кандидатствалите за ясла - 275. От тях 245 са кандидатствали за прием в детски ясли в ЦГЧ - 140 и в ж.к. „Меден рудник" - 105.

Родителите на приетите на първо класиране деца трябва да ги запишат най-късно до 13 май в детските заведения, в които са приети. Администрацията ще прави внезапни проверки на процедурата. Целта им ще бъде да се провери спазват ли се правилата за прием и представени ли са всички необходими документи за записване.

Родителите на неприетите при първото класиране деца могат да променят реда на желанията си при второто класиране в срок от 18 до 23 май чрез електронната система за записване или като подадат заявление по образец в детската градина.