П. Нунев: Пътят Русе - Бяла ще бъде готов до края на мандата
П. Нунев: Пътят Русе - Бяла ще бъде готов до края на мандата / netinfo
П. Нунев: "Пътят Русе - Бяла ще бъде готов до края на мандата"
86493
П. Нунев: "Пътят Русе - Бяла ще бъде готов до края на мандата"
  • П. Нунев: "Пътят Русе - Бяла ще бъде готов до края на мандата"

До края на мандата на това правителство пътят Русе - Велико Търново ще бъде готов и ремонтиран. По средата на следващата година би следвало да бъде обявена процедурата по избор на изпълнител за обекта.  В момента вървим преди графика, защото идейните проекти трябваше да са готови през май, а ние вече ги имаме. Това заяви в интервю по Дарик депутатът от ГЕРБ и областен лидер Пламен Нунев.

Подробния устройствен план Русе-Пейчиново вече е отворен и се работи по него. Парцеларния план трябва да бъде съгласуван до края на тази година. До края на годината трябва да бъде готова и оценката за въздействие върху околната среда. Следват процедурите по отчуждаване, чиито евентуални обжалвания не спират изпълнението на обектите от национално значение, поясни Нунев.

Ясно е вече и трасето на пътя. На няколко места са проектирани съвършени кръстовища. Това означава, че всяка посока не пресича останалите и ще има отделни ленти за влизане надясно. Те ще бъдат на пресичането на пътя Русе-Варна,  Русе-Бяла и Бяла-Плевен. С последния предложен и одобрен проект цената на трасето се намалява със 180 млн. лв. Парите за пътя са осигурени, категоричен бе Нунев.