Момчил Мицов е най-силният студент на Русенския университет
Момчил Мицов е най-силният студент на Русенския университет / netinfo

Четвъртокурсникът Момчил Мицов е най-силният студент на Русенския университет, стана ясно след днешния турнир по силов многобой. Организатор на проявата беше Спортната студентска комисия при Студентски съвет, подпомогната от Университетския спортен клуб „Академик“ и катедра „Физическо възпитание и спорт“.

 

Многобоят премина в три кръга: фермерска разходка, обръщане на гума и теглене на автомобил. Шестима студенти достигнаха до финала, като безапелационен победител стана Момчил Мицов (Технология и управление на транспорта), постигнал най-добри времена и в трите кръга. На второ място е Георги Друмев (3 курс, Компютърни системи и технологии), а трети Иван Стефанов (3 курс, Компютърни науки).

 

По време на турнира ректорът на Русенския университет, проф. Велизара Пенчева, награди студентите-победители в проведените традиционни „Пролетни спортни игри на Русенския университет ‘2016” в състезанията по  футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, шахмат и  бадминтон. Най-добрите получиха купи, медали и специални награди от спонсорите на турнира-фитнес клуб „Трисет“ и магазин „Жълто“-Русе .